Bruiloften

Bruiloften vastleggen op een moderne, eigentijdse manier, daar wordt ik blij van! Op deze pagina kunnen jullie meer lezen over mijn visie op bruiloften en de manier waarop ik te werk ga.

Gefeliciteerd met jullie geplande huwelijk! Ik kan me nog goed herinneren hoe druk we zelf waren met alle voorbereidingen, locaties, kleding, muziek, wie worden er uitgenodigd en wat doen we als het weer niet meewerkt? Kortom, je bruiloft is een belangrijke dag waar jullie naar uit kijken. In 2010 ben ik voor het eerst gevraagd om een bruiloft te fotograferen. Na goed overleg met het bruidspaar (het was tenslotte de eerste keer) heb ik dit gedaan en gelukkig ook met goed resultaat! Daarna is het snel gegaan en fotografeer ik circa 10-15 bruiloften per jaar. Voor mij is het elke keer een bijzondere dag waarbij ik als gast de belangrijke momenten mag vastleggen. Iedere bruiloft is ook uniek en ik vind het een voorrecht om het verhaal van de dag in mooie beelden vast te leggen.

Visie

Het klinkt misschien raar uit de mond van een fotograaf maar een huwelijksdag draait niet om de foto’s. Een bruiloft is een dag met een aaneenschakeling van mooie gebeurtenissen waarbij het mijn verantwoordelijkheid is om de belangrijke momenten vast te leggen in mooie foto’s, zonder daarbij te veel op de voorgrond te treden. Maar ook buiten de bekende hoogtepunten zoals het ja-woord gebeuren er op de dag veel mooie momenten waarbij emoties in de vorm van een lach of een traan te zien zijn. Ook deze momenten zijn belangrijk om vast te leggen. Mijn stijl is om zo weinig mogelijk te regisseren maar vooral de dag en alles wat er gebeurt te registreren. Hierbij heb ik ook oog voor de details en maak ik vaak gebruik van kleine scherpte dieptes om het onderwerp te isoleren en beter uit te laten komen.De uitzondering is de trouwreportage waarbij ik samen met het bruidspaar in alle rust de tijd neem om mooie foto’s te maken. Ook dan is het belangrijk dat het bruidspaar ontspannen is en zichzelf blijft. Een natuurlijke lach of omhelzing levert een mooiere foto op dan wanneer op aanwijzing van de fotograaf een lastige houding aangenomen wordt.

 

Werkwijze

Nadat een bruidspaar contact met mij heeft opgenomen en ik op de trouwdatum beschikbaar ben, maak ik altijd een afspraak om kennis te maken. Ik vind het erg belangrijk dat jullie mij leren kennen en zo ook een beter beeld van mij hebben. De fotograaf is er een groot deel van de dag bij dus is het belangrijk dat hij/zij als persoon bij jullie past en er een klik is. In het gesprek met het bruidspaar probeer ik zoveel mogelijk te achterhalen wat de wensen zijn voor de dag zelf. De verschillende locaties waar alles plaatsvindt worden besproken. Ook zal ik tips geven aan de hand van de ervaringen op eerdere bruiloften.Wanneer het komt tot een overeenkomst ga ik graag samen met het bruidspaar bij de locaties langs om vooraf samen te bespreken op welke wijze de foto’s gemaakt kunnen worden. Op die manier zie ik ook de fotogenieke plekken en ben ik al bezig met het voorbereiden van de reportage.Uiterlijk twee weken voor de bruiloft ontvang ik het draaiboek van de dag en de contactgegevens van de ceremoniemeester en ben ik goed voorbereid voor jullie dag!

Voor het maken en leveren van bruidsalbums heb ik een aparte pagina geschreven. Mijn tarieven voor bruiloften kun je hier vinden.

Resultaat

Na de trouwdag ben ik nog niet klaar: ik maak een zorgvuldige selectie van jullie foto’s waarna ik deze ga bewerken tot het eindresultaat. Dit eindresultaat krijgen jullie standaard in drie ‘smaken’: Kleur, Vintage en Zwart/wit. Kleur betekent een bewerking die er zo natuurlijk mogelijk uitziet met als doel waarheidsgetrouwe foto’s te krijgen. Daarnaast wordt elke foto in een vintage en zwart/wit bewerking geleverd:

Bewerkingenfotos

Pin It on Pinterest