Veel gestelde vragen

Hieronder heb ik antwoorden geplaatst op vragen die mij vaak gesteld worden. In een kennismaking gesprek kunnen we deze en andere onderwerpen doorspreken.
Je foto’s en site spreken ons aan, en nu?

Geef via de contactpagina je gegevens en trouwdatum door en dan laat ik snel weten of ik of jullie dag beschikbaar ben. We plannen dan een kennismaking gesprek om te kijken of het klikt en mijn stijl & persoon aansluit bij wat jullie zoeken. Na het gesprek maak ik een aanbieding waarin ik alles wat we besproken hebben op papier zet. Deze offerte stuur ik ondertekend naar jullie op. Wanneer jullie deze ondertekend terug sturen is dat jullie opdracht aan mij.

Hoe lang duurt het voordat we de foto’s ontvangen?

Na de dag zelf is mijn werk nog niet afgelopen. Het selecteren en nabewerken van de foto’s is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden en dat kost tijd. Afhankelijk van drukte lever ik de foto’s binnen 1 tot 4 weken. Binnen vier dagen plaats ik een blog op mijn site met een aantal foto’s zodat jullie en familie & vrienden deze foto’s direct kunnen bekijken.

Hoeveel foto’s krijgen we?

Dat hangt af van hoelang ik op jullie bruiloft ben. Het aantal foto’s ligt meestal tussen de 300 en 400 bij een bruiloft van 6 uur. De foto’s ontvangen jullie in de originele resolutie, volledig bewerkt en helemaal tot je eigen beschikking zonder restricties. Je krijgt alle foto’s in kleur, zwart-wit en andere bewerkingen naar keuze aangeleverd zodat ze direct klaar zijn om te worden afgedrukt.

Welke foto apparatuur gebruik je?

Ik werk met Pentax en Fujifilm camera’s en gebruik lenzen met grote diafragma’s (voor de kenners: zoomlenzen met vaste F2.8 diafragma’s en o.a. drie primelenzen met F1.4 diafragma). Ook mijn camera betreft het beste model dat momenteel door Pentax wordt geleverd en is o.a. erg geschikt om in licht-arme omstandigheden te fotograferen.

Heb je backup apparatuur?

Ja, ik heb altijd een backup camera, genoeg lenzen en flitsers mee. Mijn apparatuur is ook goed verzekerd dus als een lens kapot valt ben ik de rest van de dag niet uit m’n humeur.

Hmm.. een part-time fotograaf dus, heb je wel genoeg ervaring om onze bruiloft mooi op de foto te zetten?

Een goede en terechte vraag ;-) Maar maak je geen zorgen. Ik fotografeer al meer dan 14 jaar met een spiegelreflex camera (begonnen met een analoog model in 1998) en heb ondertussen ook ruime ervaring in het fotograferen van bruiloften. Het fotograferen van bruiloften is voor mij echt een passie en voor elke bruiloft zet ik me voor meer dan 100% in: mijn doel is om jullie dag in de mooiste beelden vast te leggen waarbij ik mijn grenzen blijf verleggen en niet snel tevreden ben.

Wat gebeurt er als je ziek bent!

Gelukkig doe ik niet aan gevaarlijke sporten en ben ik zelden ziek. Toch kan niemand (en ik ook niet) garanderen dat hij/zij niet ziek is op jullie bruiloft. Ik ben lid van een netwerk van meer dan 400 trouwfotografen. Daarbinnen hebben we een besloten Facebook groep voor noodgevallen. De ervaring leert dat binnen 2 uur er minimaal 20 fotografen zijn die beschikbaar zijn om een bruiloft over te nemen. Mocht ik om een reden niet kunnen dan kunnen jullie zelf een keuze maken tussen de beschikbare fotografen.

Pin It on Pinterest